Thai Food // Phat Thai

Phat Thai, mijn favoriete Oosterse recept! In Thailand heb ik dit bijna elke dag gegeten en ik was daarom ontzettend blij dat ik dit mocht klaar maken wanneer ik mij opgaf voor een kookcursus in Noord Thailand. Vandaar dat ik het graag met jullie wil delen.

pad thai

Ingrediënten (per persoon):

  • Thaise rijst noedels (gewoon te koop bij de AH)
  • 1 ei
  • 1 bosui
  • 1 sjalotje
  • 1 tl vissaus
  • 1 tl gluten vrije soja saus
  • 1 el olijfolie
  • 1 el tomaten ketchup
  • 2 gedroogde garnaaltjes (te koop bij elke toko, een zakje is wel duur, dus ik laat het vaak achterwege)
  • klein handje vol pinda’s of cashewnoten
  • 50 gr tofu, kipfilet of garnalen
  • 1/2 limoen

Bereidingswijze:

Snijd de tofu, kipfilet of garnalen in kleine stukjes, nipper de sjalot fijn en snijd de bosui klein. Plet de pinda’s en zet het opzij.

Zet 200 ml water op en breng dit aan de kook doe hier vervolgens een handje rijstnoedels in, samen met de ketchup.

Bak de sjalotjes in een wok, samen met de tofu/garnalen/kipfilet en bak dit op in de olie. Voeg daarna de gedroogde garnaaltjes en de bosui toe. Voeg hier het ei aan toe, zorg dat het eigeel kapot is, maar roer het pas over 2 minuten door. Zo wordt het geen roerei.

Als de rijstnoedels gaar zijn mogen dezen in de wok erbij. Roer het voorzichtig door. Voeg de vissaus en soja saus toe.

Schep dit in een kom, strooi de pinda hier overheen en knijp het limoentje uit.

Enjoy!

Pad thai pat thai

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s