Zoete aardappel rösti’s

Dit recept is zo cool! Deze rösti’s geven de zoete aardappelen een andere smaak en zorgen voor een beetje variatie. Knapperig van buiten en zacht van binnen. En zo makkelijk..

zoete aardappel rosti

Ingrediënten:

  • 2 medium zoete aardappelen
  • 50 gr boekweitmeel/havermeel
  • 2 eieren
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Rasp de aardappel klein en doe deze in een mengkom. Voeg de eieren en de boekweitmeel toe en mix dit met een lepel.

Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een bakplaat met bakpapier klaar.

Zet een pan op hoog vuur aan en doe hier olie in. Pak met je handen een beetje van het aardappel mengsel en druk hier een schijfje van. Leg dit in de hete pan en laat dit goed doorbakken. Maak een stuk of vijf rösti’s, maar zorg dat de pan niet overvol is. Laat de rösti’s bruin worden aan de onderkant, maar raak ze niet te veel aan, want dan vallen ze uit elkaar. Draai de rösti voorzichtig om en laat ook de andere kant bruin worden. Leg vervolgens de rösti’s op de ovenplaat. Doe dit totdat het mengsel op is.

Doordat er niet veel zetmeel in deze aardappelen zit, vallen de rösti’s sneller uit elkaar dan wanneer je het met ‘gewone’ aardappelen maakt. Wees dus voorzichtig, maar geduldig, zeker wanneer de rösti’s in de pan liggen.

Zet de rösti’s 10 minuten in de oven.

Enjoy!!

zoete aardappel rösti zoete aardappel rösti

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s