#nanaicecream // Bananenijs met aardbeien en chocoladesaus

Volgens mij is dit momenteel een dikke trend: nicecream of nanaicecream. Het is ijs gemaakt van banaan, zonder toevoegingen. Het is zo lekker en je kan er ontzettend leuk met variëren. Ik heb nu aardbei en chocola toegevoegd, een echte klassieker.

nanaicecream

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 2 bevroren bananen (schil en snijd een banaan en leg dit in een boterhamzakje minimaal 4 uur in de vriezer)
  • 1 banaan
  • 10 bevroren aardbeien
  • 50 ml agave siroop
  • 1 el rauwe cacaopoeder
  • 200 ml kokos of amandelmelk van alpro
  • handje noten naar keuze (ik gebruikte amandelen en hazelnoten)

Bereidingswijze:

Meng de agavesiroop met de cacaopoeder in een kommetje, dit wordt jouw chocoladesaus. Zet dit opzij.

Mix de twee bevroren bananen met 100 ml amandelmelk goed door in een blender. Verdeel dit over twee glazen of schaaltjes. Schenk hier overheen de helft van de chocolade saus.

Mix nu de gewone banaan met de bevroren aardbeien totdat het een egale massa is. Schep dit boven op de bananenlaag. Top dit af met de rest van de chocoladesaus. Leg hierboven de noten.

Enjoy!

nicecream

Advertenties

Een gedachte over “#nanaicecream // Bananenijs met aardbeien en chocoladesaus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s