Boekweitpannenkoekjes met banaan

Pannenkoeken! Everybody loves them! In het weekend maak ik het liefst pannenkoeken en laatst maakte ik deze. Ze kwamen er bijzonder lekker uit.

boekweitpannenkoeken

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 150 gr boekweitmeel
  • 3 eieren
  • 100 ml (amandel)melk
  • olijfolie
  • 1 banaan
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl zout

Bereidingswijze:

Klop de eieren een beetje op. Voeg vervolgens het meel, zout en kaneel toe en mix goed door. Voeg beetje bij beetje de melk toe totdat het de gewenste dikte heeft.

Snijd de banaan in dunne plakjes.

Zet een koekenpan op het vuur en maak deze alvast warm. Doe hier een eetlepel olijfolie bij.

Schep een lepel van het beslag in de koekenpan en leg hier de plakjes banaan in en schep er vervolgens nog een heel klein beetje beslag bovenop, zodat de banaan op zijn plek blijft. Bak de pannenkoek gaar op middelhoog vuur.

Als het beslag niet meer vochtig is, mag de pannenkoek omgedraaid worden. Bak ook nog even aan deze kant, zodat de banaan smelt.

Stapel de pannenkoeken op en geniet!

pannenkoeken boekweitpannenkoeken

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s