Pistache mugcake

Mugcakes maak ik altijd met amandelmeel. Amandelmeel is gemaakt van gemalen amandelen. Ik dacht: dit kan vast ook met iets spannenders, zoals pistache noten. En dat kan! Lekker!!

pistache mugcake

Ingrediënten:

  • 50 gr pistachenoten (zonder omhulsel)
  • 1 ei
  • 1 el honing
  • wat zout
  • 2 el soja yoghurt (of Griekse)

Benodigdheden:

  • Keukenmachine die noten kan malen
  • Magnetron
  • Papieren beker (aanbevolen)

Bereidingswijze:

Maal de pistaches helemaal fijn tot poeder. Voeg hier het ei, de honing en het zout aan toe en mix het opnieuw.

Prik met een vork gaatjes aan de onderkant van het papieren bekertje. Dit werkt beter dan met een mok, omdat de onderkant beter gaar wordt. Schenk het groene mengsel hierin.

Zet dit voor 60-90 seconden in de magnetron op 900 watt.

Zet het bekertje op zijn kop en klop het uit de beker op een schoteltje. Schep hier de yoghurt overheen.

Enjoy!

pistache cake

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s