Banaan-pindakaas cups

Banaan, chocolade en pindakaas: dé combinatie. Het zoete van de chocolade en banaan gaat zo goed met het zoute van de pindakaas. Ik ben er dol op. Jij ook? Wel na deze traktatie!

banaan pindakaas

Ingrediënten (voor 4 cups):

  • 50 gr pure chocolade
  • 50 gr rauwe cashewnoten
  • 1 banaan
  • 2 el pindakaas
  • 1 el olie
  • 30 ml amandelmelk
  • 1 tl pompoenpitten
  • 1 el cacaonibs
  • 1 tl lijnzaad
  • 1 tl chiazaad

Benodigdheden:

  • silicone muffinvormpjes
  • blender
  • steelpannetje
  • mengkom

Bereidingswijze:

Kook de cashews 20 minuten.

Smelt de chocolade au bain marie. Voeg hier de cacaonibs aan toe. Giet dit op de bodem van de muffinvormpjes en zet het in de koelkast.

Meng de cashewnoten (uitgelekt) met de banaan in de blender. Als het te dik is kan je er beetje bij beetje wat amandelmelk bij doen. Mix dit totdat er geen kleine stukjes meer in zitten. Doe dit bovenop de laag chocolade in de muffinvormpjes en zet het opnieuw in de koelkast.

Smelt in een steelpannetje de pindakaas met de olie. Snijd intussen de superfood klein, met name de pompoenpitten. Giet de pindakaascreme vervolgens boven op de bananencreme en strooi hier voorzichtig de superfood bovenop. Zet dit in de vriezer en haal het 10 minuten voor het nuttigen uit de vriezer.

Enjoy!

banaan pindakaas cupsbanaan pindakaas cups

Advertenties

Een gedachte over “Banaan-pindakaas cups

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s