Zalm met citroen-dille mayonaise

Een spetterende combinatie: zalm, dille en citroen. Deze combinatie staat dan ook in de boeken als een ware klassieker. En ik gok dat dit een iets gezondere versie is dan die je in een restaurant voorgeschoteld krijgt. En o ja: ook stukken goedkoper :p

zalm met dille citroen mayonaise

Ingrediënten:

  • 1 eigeel
  • 50 ml olijfolie
  • 50 ml magere yoghurt
  • sap van 1 citroen
  • 10 gr verse dille
  • zalmfilet
  • rijstolie om in te bakken
  • zout
  • peper

Bereidingswijze:

Mix het eigeel met een garde in een mengkom, voeg hier lepel voor lepel de olijfolie bij terwijl je contant blijft mixen. Als je niet voldoende mixt, split het ei van de olie en krijg je geen mayonaise. Wanneer er een dikke massa ontstaat mag er zout en peper aan toegevoegd worden. Vervolgens lepel voor lepel de yoghurt terwijl je blijft mixen.

Snijd de dille zeer fijn en pers de citroen. Voeg dit toe aan de mayonaise. Mix dit goed en zet in de koelkast.

Zet een pan op hoog vuur en laat deze goed warm worden. Doe hier een eetlepel rijstsolie in en daarna de zalmfilets met de huidkant naar beneden. Laat dit 3-4 minuten bakken. Draai daarna de filets om met een tang en laat de bovenkant 2 minuten bakken. Zet vervolgens het vuur omlaag en draai de filets nogmaals om. De filets mogen nu nog 3-4 minuten gebakken worden, het liefst met een deksel op de pan, zodat de warmte ook in de binnenkant terecht komt.

Leg de filets op een bord en laat ze 2 minuten rusten. Schep er een grote lepel citroen-dille mayonaise overheen en genieten er van!!

Lekker met sperziebonen.

citroen dille mayonaise met yoghurt  citroen dille-mayonaise met yoghurt

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s