Thaise kokos-garnalensoep

Op het moment dat dit recept online komt, loop ik door de avontuurlijke straten van Bangkok, waarschijnlijk op zoek naar lekker eten. Om deze reden wil ik jullie ook verwennen met een lekker Thais recept. Deze soep is zo ontzettend makkelijk om te maken! Je moet misschien alleen even een bezoekje brengen aan een Aziatische toko voor een deel van de ingrediënten.

Thaise kokos garnalen soep

Ingrediënten:

  • 2 bouillonblokjes vis (ik denk dat rund of groente ook prima kan)
  • 250 gr reuze garnalen
  • 250 gr witvis
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 cm galanga-wortel (gember werkt ook)
  • 4 limoenblaadjes
  • 1 rode peper
  • 1 stengel citroengras
  • 1 el vissaus

Bereidingswijze:

Neem een soeppan, doe hier een literwater in en zet het op een middelhoog vuur aan. Doe de bouillonblokjes hierin.

Snijd ondertussen de peper, citroengras en limoenblaadjes fijn. Voeg dit toe aan de bouillon als die kookt. Laat dit 5 minuutjes trekken.

Voeg na vijf minuten de garnalen (helemaal schoon) en de witvis (in reepjes) toe. Laat ook dit vijf minuten koken.

Voeg vervolgens de kokosmelk toe, maar laat het niet meer koken, dat gaat ten koste van de smaak.

Serveer in een soepkom en enjoy!

Thaise kokos garnalen soep

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s