Verse tomatensaus met basilicum

Ik koop mijn tomatensaus altijd kant en klaar. Maar in zo’n potje zit zoveel toegevoegde rommel, waaronder suikers, dat ik besloot mijn eigen tomatensaus te maken. Het is veel makkelijker dan je denkt, het is namelijk helemaal niet bewerkelijk. En het allermooiste: het is zoooo veel lekkerder dan de saus uit een potje!

verse tomatensaus met basilicum

Ingredienten (voor 300 ml saus):

  • 1 kilo tomaten
  • 3 knoflooktenen
  • 3 el olijfolie
  • handvol basilicum
  • zout
  • peper
  • Eventueel wat sambal oelek

Bereidingswijze:

Schil de tomaten en haal het harde witte hart er uit. Snijd het in in grove blokken en snijd ook de knoflook ik grove blokjes.

Doe de olijfolie in een pannetje en doe hier de tomaten en knoflook bij. Laat dit koken voor ongeveer 20 – 30 minuten.  Hierdoor kookt de saus in en wordt het dikker en smaakvoller. Wel regelmatig roeren, anders koekt het aan op de bodem. Voeg zout en peper toe.

Doe de saus in een blender en blend het voor twee minuten zodat alles super fijn wordt.

Snijd de basilicum fijn en doe dit in de blender erbij, mix het geheel opnieuw.

Proef de saus en voeg zo nodig peper of zout toe. Op dit moment kan ook de sambal erbij.

Doe dit in een weckpotje, zo kan je het in de koelkast wel een week bewaren.

ENJOY!

Tomatensaus basilicum

Advertenties

Een gedachte over “Verse tomatensaus met basilicum

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s