Biefstuk met home-made aioli

Met dit sausje maak je indruk, omdat het ten eerste ontzettend lekker is. Daarnaast is het veel makkelijker om te maken dan je zou denken. Dus wil je jouw gasten wat speciaals voorschoten zonder uren in de keuken te staan? Of heb je vanavond gewoon zin in wat anders, dan is dit het recept voor jou 😉

biefstuk aioli

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 2 knoflookteentjes (of 1 grote)
  • 2 eigeel (op kamertemperatuur)
  • 50 ml milde olijfolie
  • sap van een halve citroen
  • zout
  • peper
  • 4 biefstuk
  • rijstolie om in the bakken

Bereidingswijze:

Snijd de knoflook in hele kleine stukjes of pers de knoflook met een perser of in een vijzel. Doe dit in een mengkom samen met het eigeel. Roer dit goed door.

Doe een paar druppels olijfolie hierbij en meng dit goed door met een garde. Herhaal dit druppelsgewijs, zorg dat je blijft mengen, anders gaat de aioli schriften. Ga door totdat je alle olijfolie hebt gemengd. Er ontstaat nu een dikke lichtgele saus.

Voeg hier zout, peper en wat citroensap doorheen en meng het opnieuw. Proef het af en toe en voeg indien nodig zout toe. Schenk dit over in een schaaltje.

huisgemaakte aioli

 

Bak vervolgens de biefstuk op hoog vuur in warme rijstolie. Zet het vuur na twee minuten zachter en laat de binnenkant van de steak warm worden. Voor rare bak je de biefstuk 4 minuten, voor medium 6 en well done 8 tot 10 minuten.

Serveer met een lepel van de aioli.

Geniet ervan!

biefstuk met aioli

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s