Appelkruimel havermout

Soms, als je gewoon maar wat doet in de keuken, kan het zo goed uitpakken. Dit is daar een goed voorbeeld van. Ik maakte appel havermout, omdat de bananen op waren. En voordat ik het wist was ik een appel-kruimeltaart variant aan het maken. Ik ben ontzettend verrast, want het is zo lekker en zo dicht bij een echte appel-kruimeltaart!

havermout appel kruimel taart

Ingredienten (voor 1 persoon):

  • 1/2 appel
  • handje vol rozijnen
  • 50 gr havermout
  • 200 ml amandelmelk
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl honing
  • 40 gr amandelmeel

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kook de havermout in de amandelmelk, voeg de rozijnen en de kaneel toe. Snijd de appel in blokjes en voeg ook deze aan het eind toe. Schep dit in een ovenschaaltje.

Meng in een kom de amandelmeel met de honing. Er ontstaat nu een kruimeldeeg. Strooi dit boven op de havermout. Strooi hierboven ook nog wat kaneel.

Zet het in de oven voor 8 a 10 minuten.

Enjoy your apple pie baby! (Lekker met Pickwick appeltaart)

havermout variatie

havermout met appel

 

Advertenties

2 gedachten over “Appelkruimel havermout

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s