Honing-mosterd speklapjes uit de oven

Honing mosterd, mijn favoriete dressing. Het liefst giet ik het overal overheen. Het mooie van deze dressing is dat je het kan variëren met allerlei soorten eten, zoals salades en in dit geval vlees. Ik heb hier het recept voor speklapjes uit de oven, maar je kan er ook voor kiezen mager vlees zoals kip te gebruiken.

Speklapjes uit de oven met honing-mosterd dressing
Speklapjes uit de oven met honing-mosterd dressing

Ingrediënten (voor 3 tot 4 personen):

  • 2 el honing
  • 1 el grove mosterd
  • 2 el kokosolie
  • 1 tl zout
  • 4 speklapjes

Benodigdheden:

  • Oven
  • Magnetron
  • Ovenschaal

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Smelt de kokosolie in de magnetron. Doe hier de zout, de honing en de mosterd bij en mix dit goed door.

Marineer de speklapjes een half uur in deze dressing. Gebruik je handen om de speklapjes overal te bestrijken met de dressing.

Zet dit 40 minuten in het midden van de oven. Het is verstandig om de speklapjes halverwege om te draaien, zodat beide kanten goed bruin worden.

Enjoy!

Speklappen met honing mosterd dressing speklapjes uit de oven met honing en mosterd dressing

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s