Vanille cupcakes met boter crème

IMG_1531

Heb je wat te vieren? Of wil je gewoon heel erg graag wat lekkers eten? Komt je cheatday eraan? Welke redenen je ook hebt om te gaan smikkelen, deze cupcakes zijn heerlijk! Omdat er suiker in zit zijn ze niet erg gezond, maar ze zijn wel gluten- en zuivelvrij. Ook heb ik minder suiker gebruikt dan er normaal bij cupcakes gebruikt wordt, dus ze zijn niet zó ontzettend slecht. En he! je mag af en toe best genieten toch?

Dus bij dezen: gluten-vrije cupcakes met échte vanille!

IMG_1535

Ingrediënten (voor ongeveer 18 cupcakes):

  • 225 gr plantaardige boter
  • 100 gr all purpose gluten-free backing mix
  • 100 gr amandelmeel
  • 4 eieren
  • 75 gr witte suiker
  • 75 gr poedersuiker
  • 2 tl vanille extract
  • 75 ml amandelmelk
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 vanille stokje

Benodigdheden:

  • Oven
  • Staaf- of handmixer
  • 18-20 muffinvormpjes
  • Spuitzak

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix in een mengkom de universele bakmix, amandelmeel en bakpoeder. Zet dit even apart.

Klop de helft van de boter (op kamertemperatuur) op met het witte suiker, voeg hierna één voor één de eieren toe en mix het steeds opnieuw met de handmixer. Voeg hierna een deel van de amandelmelk (50ml), 1 theelepel vanille extract en de helft van het merg van het open gesneden vanille stokje toe. Mix het opnieuw totdat de vanille goed verdeeld is.

Schep het meel beetje voor beetje bij het boter en eiermengsel en mix dit steeds goed door, er mogen geen klontjes meer in het deeg zitten. Schep deze mix met een lepel in de muffinvormpjes, deze mogen voor de helft vol.

Zet dit vervolgens op een bakplaat in het midden van de oven voor 20 minuten. De bovenkant moet een beetje bruin worden. Laat ze hierna goed afkoelen.

Voor de botercrème mix je de andere helft van de boter met 1 theelepel vanille extract en de andere helft van de merg van het vanille stokje. Mix dit wederom goed door, totdat de vanille goed verdeeld is. Doe hier vervolgens de poedersuiker en 25 ml van de amandelmelk bij en mix opnieuw. Proef of de botercrème naar smaak is, het mag best wel zoet zijn, het is immers een gebakje.

Doe de botercrème in de spuitzak en spuit het op de afgekoelde (bijna koude) cakejes. Begin aan de buitenkant en zorg dat het toefje omhoog gaat. Laat dit even in de koelkast opstijven.

Geniet van deze lekkere traktatie!

De cupcakes zijn in de koelkast ongeveer drie dagen houdbaar.

IMG_1532

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s