Chocolate-chip & macadamia koekjes

Plotseling cravings for cookies! Welke vrouw (en man) heeft die nou niet? Chocolate-chip koekjes zijn echt mijn favoriet, dus wilde een gezonde variant maken. Onbezorgd genieten van deze lekkere koekjes. Lovely!

IMG_1505

Ingrediënten (voor tien koekjes)

  • 200 gr amandelmeel
  • 1 ei (of twee kleine)
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 gr plantaardige boter
  • 1 tl zout
  • 20 gr stevia (optioneel)
  • 30 gr macadamia noten
  • 30 gr zeer pure chocolade

Benodigdheden:

  • Oven met bakplaat
  • Blender of garde en een paar spierballen
  • Theedoek en iets om mee te beuken, zoals een stevig koffiekopje

Bereidingswijze:

Mix het ei met de boter tot een egale massa in de blender of met een garde.

In een aparte kom mag de amandelmeel, zout, stevia en bakpoeder gemengd worden.

Schenk het ei-boter mengsel in delen bij het meel en mix steeds goed door.

Doe de noten en het chocolade in een theedoek en sluit deze af door hem te draaien. Sla met het koffiekopje de noten en de chocolade fijn. Doe dit bij het beslag en mix het opnieuw door.

Gebruik twee lepels om de koekjes op een bakplaat met bakpapier te verdelen en druk met de lepel om de koekjes de juiste vorm te geven. Zet de bakplaat een uur in de koelkast.

Bak de koekjes vervolgens 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Even laten afkoelen voor het eten.

ENJOY!

IMG_1501

Advertenties

3 gedachten over “Chocolate-chip & macadamia koekjes

  1. Hoi Dieneke,

    Ik ben de laatste tijd aan het experimenteren met gezonde voeding en dus ook ‘gezondere’ koekjes, cakes en gebak. Vandaag heb ik jouw chocolate-chip koekjes gemaakt. Ik vind het echt een super idee en het lijkt mij super lekker! Dit zijn één van mijn favoriete koekjes! Mijn koekjes zijn wel goed gelukt, maar het blijkt dat ik geen fan ben van amandelmeel. Mijn koekjes zien er ook veel donkerder uit (door het meel, niet door verbranding ;)) dan die van jouw op de foto. Heb je verschillende soorten amandelmeel? En kan ik het ook vervangen voor ander meel? Speltmeel bijvoorbeeld, vind ik heel lekker. Moet ik dan dezelfde hoeveelheid gebruiken?

    Ik hoop dat je me kunt helpen.
    Groetjes Cynthia

    1. Hi Cynthia,
      Wat gek dat je een andere kleur krijgt, zijn ze wel lekker? Zijn ze krokant van buiten en iets zachter van binnen? Want als dat het geval is, maakt het niets uit dat ze wat donkerder zijn.
      Mijn meel is net zo licht als ongebrande amandelen. Die van jou? Misschien ligt het inderdaad daaraan.
      Je kan het proberen met ander meel, zoals havermeel of speltmeel (in speltmeel zitten wel gluten, weet je dat?). De koekjes kunnen dan wel iets anders uitpakken, omdat elk meel zijn eigen werking heeft. Maar dat is een kwestie van experimenteren.
      Ik hoop dat het lukt!
      xx Dieneke

      1. Hoi Dieneke,

        Ik heb de koekjes nog een keer gemaakt, maar dan met speltmeel. Die waren al veel beter gelukt! Ik denk dat ik amandelmeel niet lekker vind. Maar ook die koekjes waren knapperig van buiten en zachter van binnen. Mijn meel is dan echt wat donkerder. Ik wist niet dat er verschillende soorten amandelmeel bestaan. Ze hadden er daar maar 1 dus die had ik meegenomen :D. Ik ga nog wel even verder experimenteren. Bedankt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s