Mini paleo cheesecakes

Doordat ik zelden/nooit zuivel eet, mis ik stiekem sommige lekkernijen, één daarvan is cheesecake. Ik weet dat ik niet de enige ben die verlangt naar cheesecake, dus ik heb een gluten-, suiker- en zuivelvrije variant voor jullie gecreëerd. Helemaal niet moeilijk en om van te smullen!

IMG_1498

Ingrediënten (voor 12 cheesecakejes):

 • 150 gram amandelpoeder
 • 10 dadels (ontpit)
 • 250 gram cashewnoten (ongezouten)
 • 2 bananen
 • 1 citroen
 • 2 el honing
 • 1 tl vanille extract
 • kokosraps

Voor de topping heb ik twee varianten gebruikt:

 • 15 aardbeien & 1 el honing
 • 1/2 mango & 1 el honing

Benodigdheden:

 • Muffinvormpjes (siliconen versie is aan te raden)
 • Blender of keukenmachine
 • Steelpan
 • Oven
 • Vriezer

Bereidingswijze:

Ontpit de dadels en laat deze een uur weken in heet water.

Kook de cashewnoten 20 minuten lang in water op een medium vuur.

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Laat de dadels uitlekken en blend deze met het amandelpoeder en het sap van een halve citroen totdat er een kruimelig en plakkerig deeg ontstaat. Verdeel dit over de muffinvormpjes en druk het stevig aan. Eerst met je vingers, vervolgens met een eetlepel. Zet dit 10 minuten in de oven. Houd het in de gaten, want het kan snel verbranden.

IMG_1487

Laat de cashewnoten uitlekken en doe deze in de (schoongemaakte) blender. Mix het met de twee bananen, twee eetlepels honing, 1 theelepel vanille-extract en het sap van de helft van de citroen. Mix dit voor ongeveer twee minuten, er mogen bijna geen kleine stukjes van de cashewnoten meer in zitten. Verdeel dit mengsel over de vormpjes, maar zorg dat overal een halve centimeter overblijft voor de toplaag. Zet dit vervolgens in de vriezer.

IMG_1492

Snijd de aardbeien (of mango) in kleine stukjes en zet dit op het vuur in een steelpan. Voeg hier een heel klein beetje water aan toe, zodat het fruit niet aankoekt. Doe na 2 minuten ook de eetlepel honing hierbij. Doe dit in de blender (die schoon moet zijn) en mix het geheel goed door. Giet dit over de cheesecakes tot de rand. Strooi er wat kokosraps overheen ter decoratie. Zet dit wederom in de vriezer en laat dit twee uur opstijven.

IMG_1493

Omdat het niet zo heel lekker is als het nog bevroren is, is het aan te raden de cheesecakes een half uur voor het eten uit de vriezer te halen. Zo kan het ontdooien. ENJOY!

IMG_1496

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s