Bananen taartjes met karamel

Paleo taartjes gebaseerd op de Engelse Banoffee pie. Deze taart bestaat uit koeklaag, bananen-crème en karamel. De ‘echte’ variant zit vol met suiker en gluten, maar deze niet. En nog mooier: hij is lekkerder dan de echte =D

IMG_1423

Ingrediënten (voor 8 kleine taartjes of één hele grote)

 • 100 gr amandelmeel
 • 3 el kokosolie
 • vanille extract
 • 4 el honing of agave siroop
 • 2 rijpe bananen
 • sap van 1 limoen
 • rasp van 1 limoen
 • 250 gr rauwe cashews
 • 200 ml kokosmelk
 • 1 el zeezout
 • 30 gr zeer donkere chocolade

Benodigdheden:

 • oven
 • magnetron
 • blender
 • mengkom
 • steelpan
 • 8 mini quiche vormpjes of 1 springvorm

Bereidingswijze:

Kook de rauwe cashewnoten 15 minuten in kokend water.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de amandelmeel en 2 eetlepels honing, 1 theelepel vanille extract en de kokosolie in een mengkom en meng het met een lepel tot kruimeltjes. Vet de vormpjes in met wat kokosolie en verdeel het mengsel over de vormpjes. Druk het aan zodat het compact wordt en in alle hoekjes komt. Zet die 15 minuten in de oven.

Doe de bananen, de sap en de rasp van de limoen en de gekookte cashews (uitgelekt) in de blender en mix dit tot een egaal mengsel. Het kan wat dik zijn, maar dit is goed. Als de blender er moeite mee heeft kan je er altijd wat water bij doen, maar niet te veel! Verdeel dit mengsel over de vormpjes en zet dit in de vriezer.

Doe de kokosmelk in het steelpannetje, met de twee lepels honing, 1 theelepel vanille extract en de zeezout. Laat dit koken voor drie kwartier op een zacht vuur. Roer er af en toe in zodat het niet aankoekt aan de bodem. De karamel moet inkoken: dikker en donkerder worden. Als het dik is en op smaak, mag de karamel op de taartjes uit de vriezer. Strijk de karamel glad, pas op: de karamel wordt snel hard omdat de taartjes koud zijn.

Zet de chocolade de magnetron in een kommetje en warm het een minuutje op. Strooi de gesmolten chocolade over de taartjes, wees creatief! =D

Zet de taartjes vervolgens twee uur in de vriezer zodat het op kan stijven. Het mooie hiervan is dat je de taartjes heel lang kan bewaren en niet in een keer op hoeft te eten. Tenzij je het deelt met je vrienden natuurlijk (maar ik zou ze voor mijzelf houden, haha). Haal ze een half uur voor het eten uit de vriezer, anders zijn ze te hard.

Enjoy your pale banoffee pie – no sugar, no gluten, no dairy.

IMG_1434 IMG_1425

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s