Varkenshaas uit de oven met uienchutney

Varkenshaas! Super lekker en bordevol eiwitten (23 gram in 100 gram vlees), dus erg gezond. Past mooi bij broccoli en zoete aardappel patatjes =D

IMG_1393

Ingrediënten (per persoon):

  • 1 varkenshaasje van zo’n 150 gram
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 tl basterd suiker (stoutttt!! Maar wel YUM)
  • zout en peper
  • 1 el olijfolie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de uien in dunne ringen en de knoflook fijn.

Fruit de uien aan in een steelpannetje en zet ondertussen een koekenpan aan op hoog vuur. De pan moet goed heet worden voordat je er wat in doet. Wanneer de pan heet is, doe je er olie in (het liefst rijstolie, want dit brandt niet aan). Leg de haasjes in de pan en laat het 1 minuut per kant bruin worden. Doe hier peper en zout overheen.

Doe ondertussen de scheut olijfolie in een ovenschaal en verdeel het over de bodem. Leg hier vervolgens de varkenshaas in en zet het voor 10 minuten in de oven.

Voeg hierna de knoflook toe aan de uien en laat het goed doorbakken. Na een minuut of 5 mag de balsamicoazijn er bij, roer dit door. Doe er daarna zo’n 5 el water bij en laat dit inkoken. Schep er tenslotte de suiker bij en laat het geheel een beetje sudderen op een middelhoog vuur.

Laat de varkenshaas eventjes rusten nadat het uit de oven is gekomen. Leg het op een bord en doe er een schep uienchutney overheen.

Enjoy!

Lekker met zoete aardappelpatatjes, het recept daarvoor vind je hier.

IMG_1400 IMG_1396

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s