Spaghetti meatballs

LOVE THIS! Ik was voorheen sceptisch over courgette-pasta, maar nu ik het geprobeerd heb blijf ik het maar klaar maken. Het is net alsof je normale pasta aan het eten bent, maar dan ontzettend healthy!

Zuchetti meatballs
Zuchetti meatballs

 

Ingrediënten (voor twee personen):

  • 200 gr gehakt
  • 1 ei
  • 50 gr amandelmeel (doet dienst als paneermeel)
  • 10 cherrytomaatjes
  • biologische pasta-saus
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 courgette
  • eventueel zongedroogde tomaat

Bereidingswijze:

Snijd de courgette in dunne plakken met een kaasschaaf en maak hier vervolgens reepjes van met een groot mes. Je kan er voor kiezen de courgette te laten zweten voor een uur door het met zout te bestrooien en een uur te laten liggen. Je kan ook de courgette 1 minuut in olie wokken.

Doe de gehakt, het ei, de paneelmeel en de Italiaanse kruiden in een kom en kneed dit goed door. Draai er vervolgens balletjes van, van ongeveer 3 cm groot. Wok deze balletjes in een grote pan. Wees voorzichtig, zodat ze niet uit elkaar vallen. Zorg dat alle kanten goed bruin worden. Wanneer dit het geval is, kun je de pasta-saus er bij doen, gevolgd door de cherrytomaatjes en eventueel de zongedroogde tomaat.

Leg de courgette-pasta op een bord en schep hier de saus met de balletjes overheen.

Lekker met wat parmezaanse kaas en/of pijnboompitten.

ENJOY!

IMG_1286

Advertenties

Een gedachte over “Spaghetti meatballs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s