Chocolade muffins

Niet super gezond, maar wel gluten-, suiker- en zuivelvrij! Als je er één (of twee) per dag eet, hoef je je nergens schuldig over te voelen, want ze zitten onder de 120 calorieën per stuk! 😉

IMG_1364 IMG_1366

Ingrediënten (voor 8 a 10 muffins):

  • 75 gr pure chocolade (ik gebruikte 72%)
  • 50 gr amandelmeel
  • 3  el agave siroop
  • 50 gr plantaardige boter
  • 3 eieren
  • 20 ml amandel of soja melk
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl gemberpasta (kan je weglaten)

Benodigdheden:

  • Oven
  • Keukenmachine of handmixer, want eiwit opkloppen is een hels karwei
  • Muffin-vormpjes

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Smelt de chocolade au bain mairie. Split ondertussen de eieren, doe het eigeel in een schaaltje en het eiwit in de keukenmachine en mix dit op.

Haal de chocolade van het hete pannetje af en doe de boter en agave siroop hierbij. Hierna kan ook de amandelmeel en de kruiden erbij. Meng het steeds tot een glad en egaal mengsel.

Als het chocolademengsel een beetje is afgekoeld, mag het eigeel erbij. Als het te warm is gaat het ei stollen en krijg je stukjes omelet, bah.

Als dit wederom tot een glad mengsel is geroerd, kan ook het opgeklopte eiwit erbij. Schep het voorzichtig door elkaar heen tot dat het geheel egaal is.

Schep dit in de muffin-vormpjes en zet het 20 minuten in de oven.

ENJOY!

IMG_1363 IMG_1365

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s