Suikervrije granola

Home made granola zonder suiker
Home made granola zonder suiker

Deze granola is zo lekker, terwijl het maar weinig werk kost. Daarnaast is het ook fijn dat je de granola een week kunt bewaren, waardoor je het maar één keer hoeft te maken en er lekker lang van kan genieten.

Ingrediënten:

  • macademia noten
  • amandel
  • hazelnoten
  • pompoenpitten
  • zonnebloempitten
  • 1 el kaneel
  • 1 el olie
  • 2 el agave siroop

Bereidingswijze:

Verwarm de over voor op 180 graden en leg een ovenplaat met bakpapier klaar.

Snijd alle noten in kwarten en de zaden door de helft. Nee – niet één voor één :p , maar met een breed mes waarbij je de punt op de snijplank houdt met je linkerhand en met de andere maak je een hefboom beweging. Doe alles in een kom en voeg hier de kaneel aan toe.

Verwarm de olie op en doe hier de siroop bij. Voeg dit vervolgens toe aan de noten en pitten en meng het geheel goed door. Verspreid het mengsel hierna over de ovenplaat. Zet het voor 10 minuten in de oven.

IMG_0061

Hierna moet de granola even afkoelen, voordat je het in een bakje of pot kan doen.

Tip: doe hier rozijnen of ander gedroogd fruit bij.

IMG_1334

Advertenties

Een gedachte over “Suikervrije granola

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s