Raw spring rolls

Deze rijst-loempia’s zijn niet alleen gluten-vrij en ontzettend lekker. Ze zijn ook nog eens gezond EN makkelijk mee te nemen. Als je dit ’s avonds maakt, heb je de volgende dag een lekkere lunch op werk. Handig 😉

Raw spring rolls
Raw spring rolls

Raw? Ja rauw – er komt geen pan of oven aan te pas. Dus het is makkelijk, lekker en je hoeft bijna niets op te ruimen. En oh ja! het is ook nog super gezond.

Ingrediënten:

  • 100 gr cocktail garnalen
  • 50 gr eikenblad melange
  • 1 avocado
  • 1 winterpeen
  • 1 paprika
  • 8 a 10 rijstvellen/rice paper (te koop bij elke toko)

IMG_1401IMG_1403IMG_1404

 

Bereidingswijze:

Snijd de avocado, wortel en paprika in lange en dunne reepjes, hoe dunner hoe beter. Scheur de sla in nog kleine blaadjes en verwijder de staartjes en darmkanalen uit de garnalen.

Week een rijstvel zo’n 10 seconden in een brede bak met lauwwarm water. Leg het vervolgens op een gladde snijplank, bij voorkeur van glas. Leg eerst de garnalen en de avocado in het midden. Doe vervolgens de sla erboven en daarna de wortel en paprika.

Vouw de linkerkant en de rechterkant van het rijstvel naar binnen, waardoor de vorm nu langwerpig wordt. Pak de onderkant voorzichtig vast en rol het over de groenten heen, probeer het zo strak mogelijk te doen, zonder het rijstvel te scheuren. Rol het geheel nu verder totdat je een loempia hebt.

Meer hoef je niet te doen. Tof toch?

Lekker met een beetje chili saus!

IMG_1406

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s