Vijf documentaires over voeding

De laatste tijd verdiep ik mij heel veel in voeding en onze westelijke manier van eten. Ik wil zo veel mogelijk kennis vergaren, vanuit meerdere bronnen. Een makkelijke manier hiervoor is het kijken van documentaires. Ze duren tussen de 60 en 100 minuten en toch leer je er ontzettend veel van. Veel van de informatie die ik uit deze documentaires heb gehaald, motiveren mij om gezonder te eten: geen gluten, geen zuivel, geen suiker. Met andere woorden: zo veel mogelijk vers fruit en groenten, vlees, noten en water. Ik moedig jullie allemaal aan om één van deze documentaires (of meer) te kijken. Ik verzeker je dat je op een andere manier naar onze dagelijkse manier van eten gaat kijken.

1. Hungry for change

Hungry for change
Hungry for change

In deze docu wordt dieper in gegaan op onze manier van eten, met name slecht eten. Verschillende mensen vertellen ons waarom de manier waarop wij nu consumeren zeer slecht is voor onze gezondheid. Ze leggen uit waarom een dieet volgen slecht voor je is en dat je beter een gezonde levenswijze kan aannemen. Een dieet is namelijk voor een korte termijn en een gezonde levensstijl voor altijd. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, daarom raad ik je aan deze film te gaan kijken. Het heeft mij echt wakker geschud. TRAILER

2. Food Inc.

Food Inc.
Food Inc.

Deze documentaire draait vooral om de manier waarop eten onze supermarkten in komt. Hoeveel er geknoeid worden met verse producten en hoe slecht dieren behandeld worden. Deze documentaire draait voornamelijk om de manier van handelen in Amerika, maar ik weet zeker dat je op een andere manier gaat kijken naar de kip van de appie die voor 5 euro de kilo in de schappen ligt en kant en klare maaltijden, mixen en sauzen. FILM

3. Forks over Knives

Forks over Knives
Forks over Knives

Aan de hand van een ontzettend groot wetenschappelijk onderzoek proberen de filmmakers uit deze documentaires ons te vertellen dat we veel te veel dierlijke producten eten. Sterker nog, deze producten kunnen zorgen voor erge ziektes. Ik ben zelf geen vegetariër, maar ik ben door deze docu wel minder vlees en minder eieren gaan eten. Deze film komt namelijk met keiharde bewijzen waarom dierlijke producten niet goed voor onze gezondheid zijn. TRAILER

4. Supersize me

Supersize Me
Supersize Me

Geloof mij: na deze docu wil je nooit meer naar de McDonalds. De hoofdrolspeler stapt een maand lang over op een Mac dieet: drie keer per dag eten bij de McDonalds en daar wordt hij een partij ziek van! Echt een aanrader! KIJK HIER DE HELE DOCU

5. Fat, Sick and Nearly Dead

Fat, Sick and Nearly Dead
Fat, Sick and Nearly Dead

In deze documentaire kijken we mee met Joe als hij overstapt op een fruit en groente dieet voor 30 dagen. Het tegenovergesteld van Supersize Me. Met een juicer in zijn achterbak rijdt hij door Amerika en interviewt hij allerlei (vooral dikke) Amerikanen over hun eetgewoontes. In het tweede deel van de film ontmoet hij een vrachtwagenchauffeur die ruim 200 kilo weegt en Joe helpt hem door aan hetzelfde dieet te gaan. In enkele maanden gaat hij van maat XXXXXXL naar XXL. En dat is knap of niet? En oh ja, ik heb gelijk een juicer gekocht =P HELE FILM

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s