Coconut water – lekker en gezond?

Vita Coco - Kokoswater
Vita Coco – Kokoswater

De mensen van Vita Coco Benelux wilden mij graag een pakketje opsturen zodat ik hun kokoswater mocht proberen. Nou daar zeggen wij Nederlanders geen nee tegen toch? Niet alleen omdat het gratis is hoor. Ik vind kokoswater, zeker met een smaakje, ontzettend lekker. Als het goed koud is, is het zo goed voor de dorst! Maar behalve dorstlessend is kokoswater ook goed voor andere dingen. Welke dan?

IMG_1271IMG_1273

Kokoswater komt uit de binnenkant van een jonge, groene kokosnoot. Het is zeer goed voor na het sporten, er zit vitamine B en C, kalium, magnesium, sodium, fosfor en ijzer in. Hierdoor is het goed voor de verzorging van je spieren. Daarnaast hydrateert het je lichaam veel meer dan water doet.

Toch moet je er een beetje mee opletten. Er zitten namelijk ook koolhydraten in het kokoswater. De varianten met de smaakjes bevatten ook aardig wat suiker. Maar wees gerust: niet zo veel suiker als appelsap. De suikers zijn natuurlijk en niet toegevoegd, hierdoor geeft het wel de nodige energie. Drink dus rustig een pakje per dag, maar geen liters! Water blijft altijd beter.

De naturel versie is het meest gezond, daar is het minst aan toegevoegd. Met deze variant kan je zelf ook heel veel, zoals smoothies maken. Het is heerlijk met verse ananas, een banaan en spinazie. Of met banaan en aardbeien. Zo krijg je allerlei goede stoffen binnen en het is nog eens ontzettend lekker ook.

Probeert het eens!

IMG_1266

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s