Avocado en feta salade met uienchutney

IMG_1268

In Budapest bestelden we dit bij een restaurant en we vonden het allemaal ontzettend lekker. Maar wat nog mooier was, was dat ik dacht: dit is een makkelijk gerecht, dat ga ik thuis namaken en met iedereen delen.

Ingrediënten:

Salade:

  • Hand vol eikenblad
  • 1/2 avocado
  • 1 el feta blokjes
  • 10 cm komkommer

Uienchutney

  • 3 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el kokosolie
  • 2 el balsamico azijn
  • bruine basterdsuiker (oeps niet zo gezond – dus kan je weglaten)

Bereidingswijze:

Voor de salade moet alles in kleine stukjes gesneden worden en op een bord of in een schaal gemengd worden.

Snijd de uien in ringen en de knoflook in mini stukjes.

Bak de uien aan in de kokosolie en laat ze tien minuten inkoken samen met de knoflook.

Voeg er na de 10 minuten de balsamico azijn aan toe en de suiker. Laat dit inkoken op een laag vuur. Als het vocht verdwenen is, is de chutney klaar en mag er een schepje boven op de salade.

Enjoy!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s