Suiker- en lactosevrij banaan-choco ijs

Okee, dit is weer zo iets waarvan ik niet kan geloven dat is dat ZO lekker is, verantwoord is. Deze moet je proberen!

IMG_1270

Ingrediënten:

  • 1 bevroren banaan (nachtje in de vriezer leggen zonder schil)
  • 1 tl kaneel
  • 2 el amandelmelk
  • 1 dadel (optioneel)
  • 1 tl cacaonibs
  • 2 stukjes zeer pure chocolade

Bereidingswijze:

Snijd de banaan in grove stukken. Het is misschien makkelijker als je de banaan een half uurtje van te voren uit de vriezer haalt, dan is hij makkelijker te bewerken.

Snijd de pit uit de dadel en doe deze samen met de stukjes banaan, amandelmelk en kaneel in de blender of keukenmachine. Let op: het is een beetje lastig om het geheel smooth te maken. Ik werd vrij ongeduldig en schold op de machine.

Als het eindelijk smooth is voeg je de cacaonibs toe en blend het nog eventjes 30 seconden. Schenk het geheel vervolgens in een bakje en voeg hier de chocolade aan toe, dat je in hele kleine stukjes hebt gesneden.

En nu: guilt free genieten van deze lekkernij!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s