Rode vruchten jam

IMG_1255

Ze liggen nu al maanden in mijn vriezer en nu wilde ik er wat mee doen. Ik heb dus mijn bevroren fruit gebruikt, maar voor deze jam kan je ook vers fruit gebruiken.

Ingredienten:

  • Kies twee of drie van de volgende fruitsoorten:
  • Aardbeien
  • Bramen
  • Kersen
  • Frambozen
  • Blauwe bessen
  • Rode bessen
  • Stevia

Bereidingswijze:

Doe het fruit in een pan met een heel klein laagje water en breng dit aan de kook voor ongeveer vijftien (vers fruit hoeft maar zes tot acht) minuten.

Als het fruit zacht is prak je dit met een lepel of met een stamper. Doe naar smaak de stevia erbij.

Schenk het vervolgens in een afsluitbaar potje en laat het afkoelen op het aanrecht alvorens je het in de koelkast zet.

IMG_1261

Ik ga dit morgen in mijn havermout proberen! Jammie!

 

Advertenties

Een gedachte over “Rode vruchten jam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s