Granny’s appelcompote

IMG_1259

Ingrediënten:

  • 2 zoete appels
  • 50 ml water
  • 2 el kaneel
  • el rozijnen
  • eventueel stevia (als de appels al heel zoet van zichzelf zijn, is dit niet nodig)

Benodigdheden:

  • Stamper voor appelcompote
  • Blender voor appelmoes

Bereidingswijze:

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in klein stukken.

Doe het laagje water in de pan en gooi de stukjes appel hierbij. Strooi hier al de helft van de kaneel bij en laat het zachtjes tien min koken. Roer af en toe door.

IMG_1252

Na tien tot vijftien minuten zijn de appels zacht en kan je ze fijn stampen. Je kan hier zelf bepalen hoe fijn jij de appels wilt hebben. Doe er op het laatst de rozijnen bij en laat deze meekoken. Doe er op het laatst stevia naar smaak bij.

Als je appelmoes wilt maken kan je de rozijnen beter pas na het mixen er bij voegen. Stevia kan wel alvast.

Doe de compote of moes vervolgens in een potje en laat op het aanrecht afkoelen voordat je het in de koelkast zet.

IMG_1256

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s