Eetdagboek

Hi allemaal,

Ik wil jullie graag laten meekijken in mijn eetdagboek. Natuurlijk eet ik niet elke maaltijd een van de recepten op deze site, want laten we eerlijk zijn: ain’t nobody got time for that! Daarnaast vind ik het ook belangrijk om te laten zien dat je helemaal niet hoeft te leven op drie blaadjes sla en een bakje kwark om gezond en fit te zijn. Sterker nog: het is belangrijk om goed en veel (veel als in regelmatig kleine porties) te eten. Als je jouw lichaam doordacht voedt met vitaminen, mineralen, eiwitten en proteïnen, hoef je helemaal geen honger te hebben. Het is zelfs goed om ‘veel’ en regelmatig te eten, want zo houd je jouw metabolisme op pijl. Met andere woorden: kijk eens hoe lekker ik eet! Gezond en goed voor een bikini-body!

9 april 2014 – Tegenwoordig eet ik elke ochtend een schaaltje met havermout pap. Ik ben nog aan het onderzoeken welke combinatie ik lekker vind, maar dit is toch wel echt mijn favoriet!

IMG_1220

Havermout met banaan, zeer pure chocolade, cacaonibs en chiazaad. Een goede basis voor het begin van de dag! Kort daarna heb ik een grote mok verse muntthee met honing gemaakt.

IMG_1221

Er is een Turkse supermarkt bij mij om de hoek, daar verkopen ze bosjes munt voor maar 50 cent! Hoe chill is dat?

IMG_1226

Dan toch iets uit mijn receptenverzameling: parika-kokos soep. Erg lekker. Als je op de foto klikt, krijg je het recept.

IMG_1228

Smoothie! Aardbei, sinaasappel, blauwe bessen en kokoswater. Ontzettend veel vitaminen en anti-oxidanten.

IMG_1229

Om een uurtje of 3 was het tijd voor een snack, ik moest om 4 uur sporten, dus ik kon wel wat energie gebruiken. Als snack eet ik hier ongezouten macademia- en cashewnoten. Verder zitten er nog wat gedroogde vruchten in, een souvenirtje uit Boedapest.

Na het sporten moest ik natuurlijk ook weer eten, toen at ik een ei en bacon salade. Deze is overigens ook te vinden bij mijn recepten. Druk op de foto voor de link.

IMG_1232

In de avond ben ik uit eten geweest met mijn vriendinnetjes. Ik at wat sushi, een wok gerecht met allerlei groenten en rundvlees, daarna nog twee lamskoteletten. Bij het toetje heb ik mij misdragen en een lading ijs genomen. Maar dat mag best van mijzelf =D

10 april 2014 – ’s Ochtends begon ik weer met mijn favo havermout ontbijt, met banaan en chocolade.

IMG_1236

Ik had college tot 13.00u en had in mijn tas een appel en een bakje nootjes (cashew en macademia – ongezouten) en gedroogd fruit.

IMG_1199

Voordat ik naar de uni ging had ik haast en heb dus geen goede lunch meegenomen. STOUT! en erg dom. Hierdoor was ik genoodzaakt om een lunch te kopen. Dit vind ik altijd erg lastig, ten eerste omdat je niet weet wat er allemaal in zit en ten tweede is het soms onmogelijk om iets goedkoops en gezonds te vinden. Ik heb het dus bij een bakje sushi gehouden. Hier zit veel suiker in en de hoeveelheid rijst is ook niet ideaal. Maar de avocado en rauwe vis maken toch een hoop goed.

IMG_1198

Oh ja en het was verrukkkkkkelijk 😀 Gelukkig was de sushi zo vullend, dat ik pas om 6 uur weer honger kreeg. Ik at bij mijn ouders en kreeg een Hollandse maaltijd: gehaktbal, aardappelen met groenten. De gehaktbal had paps gluten-vrij gemaakt, yes! Maar de aardappelen heb ik laten liggen. In plaats daarvan heb ik vier soorten groenten opgeschept. Vier ja!

Na het sporten ging ik even bij mijn ouders uitzweten. Mijn moeder bleef me maar chocolade aanbieden, ik heb het geweigerd. Nja ik heb het één keer geweigerd en twee keer aangenomen. Oeps. Cardio voor niets geweest.

11 april 2014 – Ik werd wakker met spierpijn! Oh my..

IMG_1239

Een ei voor spierherstel. Heel belangrijk mensen!

Als ontbijt mijn fav! Havermout met chocolade en banaan. Deze keer heb ik het iets anders gemaakt. Ik heb de banaan al tijdens het warm worden van de havermout in de pan gedaan, dan smelt het zo lekker.

IMG_1240

Ik heb voor het eerst 99% cacao geprobeerd. Sorry, maar das vies! Volgende keer maar weer 85% gebruiken. Daarnaast had ik een detox thee van Mark en Spencer, lekkerrrrrr!

Tijdens de lunch genoot ik weer van mijn eigen gemaakte paprika-kokossoep.

IMG_1214

IMG_1243

En oeps, mijn guilty pleasure: latte machiato ❤ Ik neem het niet elke dag, omdat ik eigenlijk geen zuivel wil nemen, maar soms kan ik het echt niet laten.

IMG_1211

Smoothie time! Ananas, mango en kokoswater. Echt een heerlijke zomerse combinatie.

Ik had vandaag college van 3 tot 5, echt een rot tijd op een vrijdag! Maar had gelukkig allemaal lekkere dingen in mijn tas.

IMG_1245

Ongezouten nootjes met gedroogde vruchten en een verse elstar appel.

Toen ik thuis kwam was ik ontzettend moet en had ik behoefte aan wat lekkers.

IMG_1246

Ik heb appel, komkommer en een klein beetje kaas gemengd met een home-made honing-mosterd dressing. Niet helemaal gezond: suikers en kaas. Maar wel vullend en lekker. Daarnaast natuurlijk een lekker kopje thee.

Advertenties

4 gedachten over “Eetdagboek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s