Wat zijn gluten?

Schermafbeelding 2014-04-09 om 12.52.14

Gluten is een eiwit dat voorkomt in allerlei granen, zoals tarwe, gerst, spelt, rogge en kamut. Gluten zitten dus in producten die van deze granen worden gemaakt. Denk aan brood, pizza, pasta, ragout, koek, taart, bier, paneermeel, muesli en crackers. Maar helaas zit tarwe in nog veel meer producten, ook producten waarvan je het niet direct zou verwachten. Dit is vervelend, want je bent nu genoodzaakt altijd de ingrediënten van etenswaar te controleren. Ik voel me soms best wel een sukkeltje in de supermarkt, want het kost veel tijd om boodschappen te doen omdat ik elk etiketje check.
Enkele producten waarvan je het niet zo verwachten zijn bijvoorbeeld: knakworsten, kruidenboter, bouillon, chips, spareribs, pasta-sauzen, drop en ander snoep. Dit geldt echt niet voor elk merk, dus je moet het echt checken, soms zit er namelijk niets in en kan je het gewoon eten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s