Courgette-pasta bolognese

Ik was een beetje sceptisch voordat ik dit probeerde, maar wauw wat was ik verrast! Heerlijk en super gezond. I like!

Zucchini pasta bolognese
Zucchini pasta bolognese

Ingrediënten( voor twee personen):

  • 1 courgette
  • 300 gr gehakt
  • 1 ui
  • 100 gr champignons
  • 1 paprika
  • 10 cherrytomaatjes
  • 1 knoflookteentje
  • 200 gr biologische pasta-saus
  • olijfolie

Bereidingswijze:

Snijd de courgette met een kaasschaaf en snijd deze dunne plakjes in nog dunnere reepjes. Leg dit weg en strooi er wat zout op.

Snijd de uien, champignons, paprika, knoflook en cherrytomaatjes.Rul het gehakte en voeg er na een paar minuutjes de uien, champignons en knoflook aan toe. Bak dit op. Voeg de paprika en de cherrytomaatjes aan toe en kort daarna de pasta-saus.

Zet koekenpan aan op hoog vuur en schenk de olijfolie in de pan. Voeg kort hierna de courgette reepjes toe en bak ze in twee minuten gaar. Verdeel de reepjes gelijk over de borden, zodat ze niet sappig en slap worden.

Schep hierboven de bolognese-saus op.

Smullen!!

Tip: doe er wat parmezaanse kaas overheen, lekker, maar niet gezond 😉

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s