Suikervrije limonade

De zomer komt er aan en de dagen worden steeds warmer. Je lichaam vraagt om vocht, maar dat eeuwige water is ook zo saai. Probeer daarom deze limonade eens. Super verfrissend en suiker-vrij!

IMG_1461

Ingrediënten: (voor 3 liter)

  • 2 citroenen
  • een hoop muntblaadjes
  • kokend water

Verder heb je enkele lege plastic flessen nodig (drie liter in totaal)

Bereidingswijze:

Pers de citroenen uit en doe de sap in een maatbeker. Doe hier de muntblaadjes bij en giet er 200 ml kokend water overheen. Laat vijf minuten trekken.

Doe er wat koud water bij, dit om te voorkomen dat je je vingers verbrandt tijdens het overschenken en zeef de muntblaadjes er uit.

Schenk dit mengsel, goed verdeeld, over in de verschillende plastic flessen. Vul de rest van de flessen met koud water en zet dit minimaal een uur in de koelkast.

Als je het direct wilt drinken: vul 2/3 van het glas met de limonade en vul de rest aan met ijsblokjes.

Geniet er van!

Tip: je kan de citroen vervangen met limoen.

IMG_1464 IMG_1465

Advertenties

2 gedachten over “Suikervrije limonade

  1. […] Don’t drink your calories Cola, milkshake, vendi mokka latte met een shotje vanille en slagroom, wijn, fristi, appelsap en chocomel. Sommige logisch, sommige wat minder. Dit zijn allemaal drankjes met een shit load aan calorieën. Een glas chocomel heeft al 158 kcal, een glas cola 88, appelsap 84 en icetea 72 kcal. Als je een glas frisdrank naar achteren gooit krijg je in één klap een lading calorieën binnen, gepaard met een heavy suikerpiek. Daar komt bij dat jij/ik het meestal niet bij één glas houd(t). Ik lust op een dag rustig drie glazen appelsap en een glas chocomel, waarmee ik gelijk 410 kcal verder ben. Blijf dus af van frisdranken, milkshakes en koffie met allerlei smaakjes. Drink water, thee, Crystal Clear, Spa met een smaakje, zwarte koffie of home made lemonade. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s