Banaan en chocolade pannenkoekjes

IMG_0629

Ingrediënten(voor twee personen)

  • 2 bananen
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels boekweitmeel
  • 1 theelepel kaneel
  • poedersuiker
  • 50 ml (magere) melk
  • chocoladereep (minimaal 70% cacao)
  • boter om in te bakken

Keukenbenodigdheden:

  • keukenmachine (of blender)
  • koekenpan
  • dunschiller

Bereidingswijze:

Doe de bananen, de kaneel en de eieren in de keukenmachine en mix dit tot een glad mengsel. Doe vervolgens de boekweitmeel, de melk en een eetlepel poedersuiker (optioneel) bij en meng het opnieuw tot een egaal mengsel.

Zet de pan op middelhoog vuur en laat deze goed warm worden. Doe vervolgens de boter in de pan. Als de boter gesmolten is kan het beslag erbij. Het beslag is vrij dik, je kan de pannenkoek dunner maken door de pan zijwaarts rond te draaien, het beslag verdeelt zich zo verder over de pan.

Als de randjes lichtbruin worden en er luchtbelletjes ontstaan, moet de pannenkoek omgedraaid worden. Ga hierna met de dunschiller langs de chocoladereep en laat de krulletjes chocola op de pannenkoek vallen. Zodra deze goed en wel gesmolten is (en de pannenkoek mooi bruin is, hij moet natuurlijk wel gaar zijn) is de pannenkoek klaar.

Leg de pannenkoek op het bord en doe er nog wat poedersuiker overheen.

Meteen opeten, dat is wel zo lekker 😉

Tips:

  • Laat de chocolade alleen op het beslag vallen en niet in de pan zelf, dit brandt heel snel aan en deze aangebrande smaak gaat in de volgende pannenkoek zitten.
  • Als je een gezondere variant wilt, kan je de poedersuiker achterwege laten.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s